Mengenai Saya

Foto saya
focus on financial statements and cash budgeting, counseling - stress management, burn out, job satisfaction, motivation, quality management system - iso 9001:2008, leadership, entrepreneurship, university-industrial-community-alumni development

Rabu, Januari 20, 2016

Tahun Baru 2016

Salam tahun baru 2016. walaupun sudah 20hari berlalu, masih belum lewat untk mengucapkan salam. salam juga adalah doa. semoga kita lebih bersedia untuk sejahtera dunia dan akhirat.

ramai berharap akan berubah menjadi lebih baik pada tahun baru. ramai cuma berharap tanpa berusaha. begitu juga ramai yang hanya bercakap, tetapi tiada tindakan. mereka ini termasuklah yang terpelajar dan kononnya terpelajar.

walau apa pun, perubahan perlu bermula dengan diri kita. semoga apabila usaha dan hasil usaha untuk berubah kelihatan, ramai yang akan melihat sebagai sesuatu yang positif. jika boleh mereka pun turut berubah dengan doa diikuti dengan usaha.

akan sentiasa ada yang tidak puashati dengan kita. jika self -efficacy kita tinggi, pandangan, kata-kata dan perbuatan negatif terhadap doa, kata dan usaha kita hanya umpama butiran pasir yang ditiup angin ke badan ke badan kita semasa kita berada di tepi pantai. pedih seketika sahaja.

Tiada ulasan:

Value of Money