Mengenai Saya

Foto saya
focus on financial statements and cash budgeting, counseling - stress management, burn out, job satisfaction, motivation, quality management system - iso 9001:2008, leadership, entrepreneurship, university-industrial-community-alumni development

Sabtu, Mac 09, 2013

Sedap Tulis

bila tulis, tak macam bercakap. bila tulis boleh berkata seorang diri. jadi tidaklah menggalakkan diri atau pihak lain berkata secara terus kpd individu tertentu tentang ketidakpuasan terhadapnya.

mungkin ada baiknya. mungkin ada tak baiknya. tapi saya lebih selesa menulis utk ingatkan diri dan orang lain. bila bercakap susah sikit nak jaga tuturkata dan perasaan diri dan pihak lain. sebab berkomunikasi secara terus. ada risiko kita terus cakap ketidakpuasan tanpa berlapik. atau kita berkata2 seolah2 kita bijak tetapi sebaliknya pada pandangan pihak lain.

bila kita tulis, kita boleh nyatakan secara tidak langsung. hanya mereka yg tertentu faham. mungkin sebab tak nak sakitkan hati sesiapa secara terus. mungkin nak bagitahu secara umum kerana pihak tertentu jika dibagitahu secara terus mungkin tak akan bertindakbalas secara bijak.

Tiada ulasan:

Value of Money